woensdag 29 april 2009

Instellingen Algemeen

Een nieuw begrip: goedschaligheid

Naast groot- en kleinschaligheid als organisatieprincipe, is nu ook de term “goedschaligheid’ geïntroduceerd door SDW, ter gelegenheid van het afscheid van hun bestuurder. “Goedschaligheid is een ideaalbeeld en dat ziet er voor iedereen weer anders uit, Wij mogen onze eigen voorkeuren dan ook nooit tot norm voor anderen verheffen”, aldus staatssecretaris Bussemaker.

Schoonmaak in ziekenhuizen onder de maat - NIC wijt dit aan slecht bestuur

De brancheorganisatie van de Nederlandse ziekenhuizen, NVZ vereniging van ziekenhuizen (NVZ), reageert geschrokken op de uitzending van Zembla over de schoonmaak in ziekenhuizen. 'Wat we daar zagen, kan niet,' stelt Gita Gallé, directeur NVZ. 'Elk ziekenhuis heeft precies in protocollen staan hoe, wat en wanneer er schoongemaakt moet worden.
Deze uitzending toont aan dat de naleving van die protocollen beter kan en beter moet. Tegelijkertijd gaat het te ver om op basis van deze beelden de conclusie te trekken dat het dus in de Nederlandse ziekenhuizen een bende is.'

Prof. Jacques Reijniers, bestuursvoorzitter van het Nederlands Inkoop Centrum (NIC), zegt dat de slechte hygiëne vooral te wijten is aan de ziekenhuisbestuurders zelf.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter