woensdag 18 februari 2009

GGZ

Zorgpaden in de GGZ

Zes bestuurders in de ggz vertelden dinsdag 3 februari 2009 elk in twee minuten hoe in hun instelling de efficiëntie in de zorg is verbeterd door het toepassen van het samen met Plexus ontwikkelde concept van de zorgpaden.

De rode draad is het creëren van optimale toegevoegde waarde (kwaliteit per gespendeerde euro). Daarbij is het maken van onderscheid tussen inhoudelijk verschillende groepen patiënten een telkens terugkerend thema: een open deur, of nog ver van ons bed?

Wie moet de baas zijn in de GGZ?


Vaak is er een duaal leiderschap: een medisch directeur tezamen met een zakelijk directeur hebben de leiding. Van Leersum (Emergis): 'Bij ons spreken we liever niet van duaal voorzitterschap, maar duo-voorzitterschap.' Ook volgens Bastiaansen van Rivierduinen completeren de medisch professional en de bedrijfskundig professional elkaar en is er geen noodzaak voor koerswijziging op hoog niveau.

In het boek “Scherp aan de wind” leest men hoe nieuwe methoden verschil maken voor zowel patiënt als zorgverlener en hoe dit binnen een aantal instellingen al succesvol in de praktijk wordt gebracht.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter