maandag 30 maart 2009

Een Antroposofisch Herstellingsoord

Een herstellingsoord kan een weldaad zijn voor mensen die het allemaal teveel is geworden op het werk of in het persoonlijke leven.
Een herstellingsoord heeft een eigen plaats in de gezondheidszorg. Ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel vanuit hun aanvullende verzekeringspakket.

Er zijn best wat herstellingsoorden in Nederland, maar sinds vorig jaar is er geen enkele meer met een antroposofische achtergrond. Terwijl juist antroposofische therapieën en zorg een grote bijdrage aan herstel kunnen leveren.

Een groepje geïnteresseerden wil aan dit gemis iets doen. Deze initiatiefgroep wil een herstellingsoord realiseren in Winterswijk waar de omgeving goede mogelijkheden biedt voor vestiging in een rustige en mooie omgeving.

De initiatiefgroep heeft zich georiënteerd op exploitatiemogelijkheden, huisvesting, beschikbaarheid van zorgverleners. de regelgeving op het gebied van de gezondheidszorg en vele andere zaken. De initiatiefgroep heeft gesproken met zorg verleners, personen uit de verzekeringswereld, bestuurders van vergelijkbare instellingen, woningcorporaties en overheidsvertegenwoordigers.

Het lijkt haast onmogelijk om in deze tijd van krediet crisis en bureaucratische regelgeving nog zoiets als een antroposofisch herstellingsoord van de grond te krijgen. Wij denken dat juist in deze tijd behoefte is aan een herstellingsoord waar gewerkt wordt vanuit een antroposofische visie. De initiatiefgroep wil via deze oproep nagaan of er anderen zijn die het gemis aan een antroposofisch herstellingsoord delen en die mogelijkheden hebben of zien die ons ontgaan zijn of ons ontbreken..

Spreekt het initiatief u aan en denkt u een bijdrage te kunnen leveren, neem dan contact op met de voorzitter van de initiatiefgroep antroposofisch herstellingsoord Winterswijk, Joke Barends, antroposofisch verpleegkundige. Zij is bereikbaar op telefoon 0543-533235 of per e-mail op jokehoba@gmail.com

Geen opmerkingen:

 
Site Meter