dinsdag 17 maart 2009

Gehandicaptenzorg

Akkoord over ontslagen Philadelphia

De zorginstelling Philadelphia heeft met de vakbonden een principeakkoord bereikt over een sociaal plan voor naar schatting tachtig werknemers die ontslagen worden. In totaal verdwijnen er bij de zorginstelling 330 banen, de meeste via natuurlijk verloop. De ontslagen vallen in het middle-management en onder mensen die geen directe zorg aan cliënten leveren. Philadelphia is in financiële problemen gekomen door jarenlang wanbeleid. Bij de zorginstelling werken zo'n 10.000 mensen, en het bedrijf heeft duizenden cliënten in de gehandicaptenzorg en de thuiszorg.
MCG-kinderen ter discussie

In het Tv-programma Rondom Tien (NCRV, 14-3) werd de zingeving en het lijden van zeer zwaar meervoudig complex gehandicapte kinderen aan de orde gesteld.

Statements:
-“Waar artsen kunstmatig het leven kunnen verlengen (bv. bij neonaten) moeten zij ook meekunnen werken aan het verkorten.”
-“In de beslissing over wel of niet doorbehandelen in crisissituaties, heeft niet de behandelend arts, maar de ouder de eindregie.”
In het programma namen vrouwelijke artsen en moeders een ‘progressiever’ standpunt in dan vaders en de enige in het programma aanwezige mannelijke arts.
Niet aan de orde kwam de zingeving van zorgvragend gehandicapt leven voor hen die de zorg verlenen.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter