woensdag 15 april 2009

Overig Nieuws

Kabinet wil salarissen specialisten aanpakken


Het Kabinet wil, net zoals de vorige kabinetten al geprobeerd hebben, snijden in de inkomens van een aantal groepen medisch specialisten.

Enige jaren geleden werd een nieuw urentarief voor medisch specialisten ingevoerd. Het idee was dat dit de hoogte van de salarissen zou beteugelen. Dat blijkt niet het geval, tonen voorlopige cijfers aan. Veel specialisten zijn er juist op vooruitgegaan. Sommige neurologen zouden 600.000 euro per jaar verdienen.
Minister Bos (Financiën) denkt dat een aantal groepen op jaarbasis voor enkele honderden miljoenen eu­ro's te veel declareren. Minis­ter Klink (Volksgezondheid, CDA) is het met hem eens. Zowel de ministeries als de Orde van Medisch Specialisten zeggen dat de oorzaak van de te hoge declaraties niet bekend is en dat ze de reden van de vermeende overschrijding niet kennen. Beide groepen zijn gestart met een onderzoek.

Veel bewindslieden hebben al de tanden gebroken op de Medisch Specialisten. Staatssecretaris Van der Reijden (1982-1986, zie foto) kondigde destijds ook maatregelen aan voor deze groep, en probeerde nadien de gemoederen tot bedaren te brengen met “u hoeft uw derde vrouw en uw vierde huis nog niet in te leveren”. Men was woest.
Voor het ministerie van vandaag is het een ‘nare’ bijkomstigheid, dat er marktwerking in den brede wordt verkondigd, maar dat het wel kwalijk wordt genomen als men zich in die markt als koopman gedraagt.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter