woensdag 16 december 2009

Landelijke conferentie van de Medische Sectie


Zaterdag 13 februari 2010 in Amsterdam

Leeft er in jou ook het verlangen om je idealen in je werk te verwezenlijken en daarmee iets voor anderen en de wereld te betekenen? Dan ken jij vast ook de hindernissen die je daarbij tegenkomt. In het labyrint van oordelen, valkuilen en frustraties, verzucht je misschien wel eens: ‘Wie wordt daar nou beter van?’

In vervolg op de thema’s van de afgelopen jaren willen we dit jaar ons innerlijk proces centraal stellen. Als ik iets voor een ander wil betekenen, zal ik eerst aan mijzelf moeten werken. Dat is de lastigste opgave. Niets is zo weerbarstig als het veranderen van je eigen gewoonten! Deze te onderzoeken, betekent kwetsbaar durven zijn en de confrontatie aan willen gaan. Hoe houd je dat uit? Wat heb je daaraan? En wat heeft jouw cliënt of patiënt daaraan?

Studenten, starters en professionals uit de gezondheidszorg zijn van harte uitgenodigd voor deze dag! Er is accreditatie aangevraagd voor de verschillende beroepsverenigingen.

We beginnen de dag met het op elkaar afstemmen onder leiding van Christa Bos (muziekpedagoog) en een inleiding van Jacques Meulman (psycholoog) over de innerlijke weg van de professional in de zorg. Hoe ga je om met de spanning tussen jouw ideaal en de dagelijkse realiteit van je werk of studie?

En wat is de vrucht van al dat geploeter? “Struikelend over de drempel een ruimte binnenkomen levert in ieder geval ervaringsbewustzijn op!”

Er zijn 21 werkgroepen. Zie op de website van de Medische Sectie bij de Antroposofische Vereniging.

De Medische Sectie maakt deel uit van de Antroposofische Vereniging in Nederland en van de Vrije Hogeschool voor Geesteswetenschap. Deze jaarlijkse conferentie is een interdisciplinaire bijeenkomst voor studenten en mensen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn en die zich willen laten inspireren door de antroposofie.

De voorbereidingsgroep, in afstemming met de Medische Sectie Raad, Alexandra Buijsman, Wim Cornelisse, Koop Daniels, Femke Klein, Jacques Meulman, Joukje Pothoven en Ivet Sevincsoy.

Praktische gegevens
Zaterdag 13 februari, 10.00-17.15 uur
Geert Groote College, Frederik Roeskestraat 84 te Amsterdam
Voor digitaal aanmelden klik hier ( sluiting aanmelding: 24 januari 2010).
Betaling: Direct bij aanmelding € 80 (€ 70 voor leden van de Antroposofische Vereniging en € 25 voor studenten en starters) overmaken op rekening 9716, t.n.v. Antroposofische Vereniging Zeist, o.v.v. CMS 2010 met naam van de deelnemer(s). Na overmaking is de aanmelding definitief.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter