donderdag 17 juni 2010

Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg


In de eerste helft van dit jaar zijn er weer twee nieuwbrieven gepubliceerd door het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg aan Hogeschool Leiden. Om te beginnen ‘Nieuwsbrief nr. 6 - 2010’ met onder meer een terugblik op het jaarlijks symposium. Ook is hierin aandacht voor de ontwikkelingen op het gebied van (inter)nationaal onderzoek en de CQI-Antroposofische Gezondheidszorg. Door op de nieuwsbrief te klikken, kunt u verder lezen over verschillende interessante ontwikkelingen.

Heel recent kwam de ‘Nieuwsbrief nr. 7 - 2010’ uit. Hierin onder meer de volgende onderwerpen:

– Het komende symposium ‘Gezondheid bevorderen’ op 12 november 2010. Dit is het derde symposium van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg. Heeft u zin om mee te denken hoe we de gezondheid bevorderende aspecten van antroposofische gezondheidszorg goed kunnen beschrijven en/of door filmanimatie zichtbaar kunnen maken? Meldt u dan vóór 15 juni aan bij Erik Baars via baars.e@hsleiden.nl.

– Huisartsen met kennis van complementaire geneeswijzen werken goedkoper. Over dit onderwerp vindt u ook in deze Digitale Verbreding meer informatie.

– Het actieonderzoek ‘optimaal organiseren van antroposofische zorginstellingen’ is van start gegaan in twee therapeutica (antroposofische eerstelijns gezondheidszorginstellingen). Het onderzoek komt voort uit een samenwerkingsverband tussen het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg en het lectoraat Mens en Organisatie (Stenden Hogeschool).

– Resultaten werkzaamheden fondsenwerver. Ondanks haar korte aanstelling als projectontwikkelaar/fondsenwerver bij het lectoraat (sinds februari 2010) kan Annemarie Abbing nu al een aantal successen noemen.

Wilt u meer lezen over deze onderwerpen of het overig kort nieuws volgen van het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg? Klikt u dan verder naar ‘Nieuwsbrief nr. 7 - 2010’.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter