vrijdag 11 februari 2011

Jubileum Weleda 90 jaar – duurzaamste merk van Nederland


De internationale Weleda Groep, producent van antroposofische geneesmiddelen en biologische cosmetica, viert in 2011 haar 90e verjaardag.

De internationale Weleda Groep heeft haar wortels in Zwitserland: in 1921 richtten wetenschapper en filosoof Rudolf Steiner en de Nederlandse arts Ita Wegman een farmaceutisch laboratorium op in Arlesheim in de buurt van Bazel.

In 90 jaar is Weleda uitgegroeid tot een internationale onderneming vertegenwoordigd in meer dan 50 landen op alle continenten met 1.900 medewerkers. Zorgvuldig beheer van het milieu en actieve bescherming van de natuurlijke hulpbronnen door teelt- en soortbeschermingsprojecten zijn een wezenlijk onderdeel van de identiteit. Al sinds 1930 teelt Weleda geneeskrachtige planten in eigen kruidentuinen. Dit gebeurt op biologisch-dynamische wijze.

De overstap naar duurzame energie, milieuvriendelijke bouw- en compensatieprojecten, zoals de samenwerking met het Nederlandse bedrijf Soil & More, helpen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De internationale Weleda Groep streeft naar totale klimaatneutraliteit in 2014. Weleda Benelux (Nederland en België) is al sinds 2008 klimaatneutraal.

Weleda werd op 11 november 2010 uitgeroepen tot Duurzaamste Merk van Nederland. Op de Dag van de Duurzaamheid reikte Wethouder Baldewsingh van Den Haag de Duurzaamste Merk van Nederland 2010 Award uit aan Weleda-directeur Hans Nijnens. De verkiezing is georganiseerd door de website Allesduurzaam.nl in samenwerking met Ode, P+, Rank a Brand, De Wereld van Morgen en Urgenda.

Voor inkoop van grondstoffen werkt Weleda wereldwijd samen met lokale partners, van wie de werknemers eerlijk worden beloond en regelmatig getraind. Weleda viert haar 90-jarig bestaan met diverse jubileumacties en een internationale uitgave van het tijdschrift Weleda Berichten. Een uitgave die door Weleda-gebruikers over de hele wereld zal worden gelezen.

Gedetailleerde informatie over de betrokkenheid van Weleda bij duurzaamheid, talrijke voorbeelden van projecten en evenementen in het kader van het jubileum staan op www.weleda.com.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter