vrijdag 11 februari 2011

Nieuwe naam Rudolf Steiner Verpleeghuis


Na vier jaar van bestuurlijke samenwerking is per 31 december 2010 het Rudolf Steiner Verpleeghuis in Den Haag onderdeel geworden van de Raphaëlstichting. Omdat het zorgaanbod van het Rudolf Steiner Verpleeghuis onlangs is uitgebreid met zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, is er tevens gekozen voor een nieuwe naam: Rudolf Steiner Zorg.

De juridische fusie is het logisch vervolg van de bestuurlijke fusie in 2006. Beide organisaties hebben elkaar gevonden op de antroposofische zorgvisie en willen van elkaars expertise gebruik maken. Zij zijn inmiddels aan elkaar gewend en naar elkaar toegegroeid zodat de integratie soepel kan verlopen. Zo is in Den Haag een woonvoorziening voor twaalf mensen met een verstandelijke beperking van start gegaan (onder de naam Artaban) en bevindt zich in Middenbeemster een verpleeghuisafdeling op de instelling Breidablick die ook tot de Raphaëlstichting behoort.

Rudolf Steiner Zorg is daarmee de zevende instelling binnen de Raphaëlstichting, die nu voor het eerst actief is in de provincie Zuid-Holland. Door de uitbreiding biedt de Raphaëlstichting met in totaal 1400 medewerkers zorg aan 850 mensen met een zorgvraag.

Rudolf Steiner Zorg heeft een nieuwe website.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter