woensdag 26 oktober 2011

Diploma-uitreiking SPW-opleiding in Overkempe te Olst


Het tiende nummer van de Edithie, de digitale nieuwsbrief van het Edith Maryon College van oktober, ontnemen we het volgende bericht:

‘Op vrijdag 2 september zijn, in een gepast decor van een zonovergoten dag, voor het eerst diploma’s uitgereikt aan studenten van de SPW opleiding op locatie Overkempe te Olst. Dertien studenten zijn geslaagd en hebben hun beroepsdiploma voor Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) op MBO niveau 3 of 4 in ontvangst kunnen nemen.

Drie jaar geleden heeft het Edith Maryon College in samenwerking met het management op locatie aldaar een opleidingtraject ingericht voor medewerkers uit deze regio. In deze opleiding, die bedoeld is voor medewerkers met nog weinig kennis en ervaring in de zorg, hebben de studenten gewerkt aan hun persoonlijk en professioneel functioneren binnen de kaders van de landelijk erkende beroepseisen en in de context van een antroposofisch geïnspireerde zorgverlening. Vanwege deze context werd naast het reguliere beroepsdiploma ook het getuigschrift voor “Therapeutische begeleider in antroposofische zorg en hulpverlening” uitgereikt.

De diploma-uitreiking werd door diverse bijdragen een kleurrijke middag! Jean Luc Pylyser, docent drama, leidde de uitreiking in met een beeldend verhaal en drie studenten vertelden op hun eigen wijze over hun ontwikkelingsweg tijdens de opleiding.

Rob de Breij, locatiemanager van Overkempe, liet in zijn toespraak drie jaar opleiding op deze locatie de revue passeren en gaf het belang aan van het praktijkgerichte opleiden voor instellingen.’

De namen van de afgestudeerden zijn te vinden onderaan de genoemde Edithie.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter