maandag 30 maart 2009

Gehandicaptenzorg

ActiZ: stop bezuinigingen, voer basisverzekering AWBZ in

Mocht het kabinet op de AWBZ willen bezuinigen dan moet dat niet door te korten op de tarieven voor de zorg. Dat zorgt alleen maar voor een verdere verschraling van de zorg voor cliënten en verslechtering van de financiële positie van zorgorganisaties.

De AWBZ-sector heeft de afgelopen jaren al ruim € 700 miljoen ingeleverd. Nieuwe tariefkortingen zijn daarom onverantwoord, aldus ActiZ. Om de AWBZ toekomstbestendig te maken moet het kabinet nu knopen doorhakken en concrete stappen zetten, meent de brancheorganisatie van zorgondernemers.
In de recente bezuinigingsronde schijnt de AWBZ verder gespaard te worden.

VWS: oud-bestuurders Philadelphia aansprakelijk te stellen

Staatssecretaris Bussemaker van VWS antwoordt op vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over zorgorganisatie Philadelphia dat het primair op de weg van direct betrokkenen ligt om te bepalen of bestuurders van zorginstellingen verantwoordelijk zijn dan wel moeten worden gesteld voor de financiële gevolgen van hun handelen. Het ministerie zelf heeft geen wettelijke mogelijkheden oud-bestuurders persoonlijk aansprakelijk te stellen. De rechtspersoon Stichting Philadelphia Zorg wel.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter