woensdag 27 mei 2009

PAG bijeenkomst "Maatschappelijke Zichtbaarheid"


Op 26 mei vond in Antropia een bijeenkomst plaats van het Platform Antroposofische Gezondheidszorg (PAG) over het thema "Maatschappelijk Zichtbaarheid". In het Platform is de afgelopen jaren regelmatig gesproken over het thema identiteit en over de vraag hoe wij ons profileren.Wat verwacht de cliënt/patiënt eigenlijk? Is de gemiddelde burger wel geïnteresseerd in de antroposofische gezondheidszorg of wil hij gewoon antwoord op de vraag: wat draagt bij aan de kwaliteit van mijn leven?
En welk antwoord hebben wij daarop dan. Hoe kunnen wij hem daarbij helpen?

In de geanimeerde bijeenkomst onder leiding van Truida de Raaf met ca. 30 deelnemers heeft Peter Staal, huisarts in Therapeuticum De Linde, iets verteld over zijn ervaringen. Peter is o.a. bekend geworden door het programma “Uitgedokterd”. Hij was als huisarts betrokken bij het oncologieteam van het Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg.

Na een korte discussie met ook een inbreng van Annemieke Jansen vanuit patiëntenvereniging Antroposana en Dick Keijzer vanuit de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden, was het de beurt aan Jeroen Lutters. Jeroen is voorzitter van het College van Bestuur van het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts (voorheen Vrije Hogeschool) en is in het dagelijks leven werkzaam bij het Lectoraat Vernieuwende Opleidingsmethodiek en Didactiek van de Hogeschool Utrecht.

Hij hield het gezelschap een prikkelende spiegel voor rondom de vraag: Wie is die patiënt eigenlijk en waar zit de patiënt/cliënt op te wachten?
Zijn pleidooi is: Blijf niet hangen in het verleden en verdiep je in wat de patiënt van morgen, onze kinderen, bezig houdt.
Een uitgebreider verslag vindt u in een volgende editie van de Digitale Verbreding, maar vers van de pers, hier alvast een paar indrukken.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter