dinsdag 16 juni 2009

Herfstcongres over kanker

Op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 november 2009 vindt weer een Herfstcongres plaats, dit keer op het Geert Groote College in Amsterdam en geheel gewijd aan kanker.

Doelgroep: artsen en therapeuten (ook studenten) in de antroposofische gezondheidszorg. Drie sprekers zullen deze in onze tijd zo gevreesde en zo sterk aanwezige ziekte - sinds kort zelfs in ons land opgeschoven naar de eerste plaats – behandelen vanuit antroposofische perspectief. Christa van Tellingen (consultatief huisarts) geeft op vrijdagavond een algemene inleiding. Bart Maris (gynaecoloog) richt zich zaterdagmorgen op borstkanker. Tenslotte zal op zaterdagmiddag Karel Jan Tusenius (algemeen internist) een slotbeschouwing geven, waarin hij de nadruk zal leggen op het belang van het immuunsysteem bij de behandeling van kanker. Ook zal hij de verhouding bespreken van de mistelbehandeling ten opzichte van de reguliere kankertherapie.

Op zaterdag vinden bovendien achtereenvolgens drie rondes van werkgroepen plaats, waarbij een staalkaart zal worden aangeboden van therapeutische mogelijkheden (17x), zoals die te vinden zijn binnen de antroposofische gezondheidszorg; dit omvat ook de mogelijke medische behandeling. De firma’s Weleda (mistelpreparaat Iscador) en Wala (mistelpreparaat Abnoba) zijn ook met workshops vertegenwoordigd.

De kosten van dit congres bedragen € 90 (incl. koffie, thee & lunch). Leden van de NVKToag krijgen € 10 korting op de congreskosten. Zij betalen dus € 80. Studenten betalen € 60. Aanmelden is mogelijk via de website www.herfstcongres.nl. De aanmelding is pas definitief na het overmaken van de congreskosten. Deze kosten kunnen worden overgemaakt op giro 1608077 t.n.v. Herfstcongres, te Zoetermeer. Als uiterlijke betalingstermijn geldt 8 november 2009. Er geldt een maximum van 300 deelnemers. Toekenning van plaatsen verloopt in volgorde van betaling. Er is accreditatie aangevraagd bij de verschillende betrokken beroepsverenigingen.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij: Jeannette & Jelle van der Schuit, tel: 079-3211837 of via e-mail: info@herfstcongres.nl.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter