dinsdag 16 juni 2009

Verpleeg- en Verzorgingshuizen

Zorgstroom (Zeeland) leidt fors verlies in 2008

Zorgstroom, leverancier van thuiszorg en zorg in zorg- en verpleegcentra in Zeeland, heeft een tekort van tenminste 2,2 miljoen euro over 2008. De organisatie moet reorganiseren en bezuinigen Zorgstroom heeft vorig jaar geweigerd in te schrijven op de aanbesteding van de gemeente, omdat de vergoedingen te laag zouden zijn om de kosten te dekken. Er zullen nu drastische bezuinigingen worden gerealiseerd, ook in de zorg aan cliënten.

Bussemaker: Extraatjes pas bij verantwoorde basiszorg

Verpleeg- en verzorgingshuizen mogen hun bewoners pas extraatjes bieden als de zorg die ze leveren op orde is. Dat heeft staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid dinsdag in de Tweede Kamer gezegd. Ze gaat de ouderenzorg hier nog eens op wijzen, maar wil deze eis niet formeel vastleggen.
De Kamer heeft in meerderheid geen bezwaar tegen pluspakketten
Aanleiding voor de Kamervragen waren berichten dat steeds meer extra’s uit het reguliere zorgaanbod verdwijnen en door instellingen in zogeheten pluspakketten worden aangeboden.
Brancheorganisatie in de zorg ActiZ heeft al 250 leden voorgelicht over het opstellen van pluspakketten.

Verpleeghuis in Vlissingen wint eerste LNV-smaakprijs

Verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen heeft op 28 mei 2009 de eerste LNV-smaakprijs ontvangen uit handen van minister Gerda Verburg. Het verpleeghuis kreeg de prijs omdat het de eerste zorginstelling in Nederland zou zijn die biologische producten structureel heeft opgenomen in het assortiment. Ook werkt het verpleeghuis zo veel mogelijk met producten uit de eigen regio. Dit tot volle tevredenheid van de bewoners, die de streekgerechten en de smaak van vroeger zeer waarderen.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter