vrijdag 13 november 2009

Buitenprojecten van de Raphaëlstichting

.
Nog meer nieuws vanuit de Raphaëlstichting. Op haar website houdt de Raphaëlstichting goed de actuele ontwikkelingen bij. Zo werd in september gemeld dat de Marsen de nieuwe zorgboerderij van de Raphaëlstichting is geworden:

Op 9 september 2009 werd een samenwerkingsovereenkomst getekend door wooncorporatie Wooncompagnie, Recreatieschap Het Twiske en de Raphaëlstichting. De samenwerking zal gaan leiden tot de ontwikkeling van recreatieboerderij De Marsen tot een zorgboerderij van de Raphaëlstichting. Op de boerderij zal aanvankelijk dagbesteding worden geboden aan langdurig werklozen. Over twee jaar wordt het project uitgebreid met woonvoorzieningen voor 18 mensen met een verstandelijke beperking. Breidablick neemt de zorgboerderij onder haar hoede.
Nieuwe bewoning voor eerste bewoners van Oosterheem

In oktober volgde het bericht dat zorgtuinderij Oosterheem van start is gegaan:

Op 1 oktober betrokken de eerste bewoners van Oosterheem hun nieuwe bewoning aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk. Zorgtuinderij Oosterheem is een woon-werkgemeenschap voor 12 mensen met een verstandelijke beperking. Aan het woonhuis grenzen twee medewerkersappartementen.

Oosterheem is een samenwerkingsproject tussen Scorlewald en Stichting Veldzorg. Veldzorg heeft direct aangrenzend aan het woonhuis een groot gebouw in eigendom. Scorlewald huurt in dit gebouw een ruimte die als werkplaats voor de tuin dient. Vanuit de werkplaats gaan de bewoners iedere dag met de schuit naar een van de eilanden in het natuurgebied Oosterdel om groenten te verbouwen of onderhoud te plegen. Een tweede werkgebied bestaat uit onderhoudswerkzaamheden in het natuurgebied Oosterdel. Dit gebied is ca. 80 hectare groot en bestaat uit tientallen eilandjes en zeer veel vaarten en sloten. Klik hier voor de folder.

Oosterheem, Dorpsstraat 96 B, 1721 BM Broek op Langedijk, tel. 0226 34 50 79.

De Raphaëlstichting heeft nog meer zogenaamde ‘Buitenprojecten’ onder haar hoede:

Croon en Bergh
Dijkgatshoeve
Woonhuis jongvolwassenen

Voor informatie over al deze projecten, inclusief Oosterheem, kunt u terecht bij Rob Hardewijn, tel. (072) 50 99 444, e-mail: r.hardewijn@raphaelstichting.nl.

Croon en Bergh: (geplande) start zomer 2010

Zorgkwekerij Croon en Bergh is een woon-werkgemeenschap waar acht mensen met een 24-uurs indicatie VG kunnen gaan wonen. In de boerderij is een woonkamer en keuken gerealiseerd voor een groep van zes bewoners. Daarnaast worden twee appartementen ingebouwd voor bewoners die zelfstandig willen wonen. Zij kunnen zich bijvoorbeeld tijdens de maaltijden aansluiten bij de woongroep, maar dit hoeft niet. Voor de boerderij staat een woonhuis en hierin zal een medewerkersgezin gaan wonen.

Croon en Bergh, Grote Sloot 91 in Burgerbrug. Klik hier voor de folder.

Dijkgatshoeve: (geplande) start zomer 2011

Zorgboerderij Dijkgatshoeve is een woon-werkgemeenschap waar 16 mensen met een 24-uurs indicatie VG kunnen gaan wonen. Daarnaast worden er negen appartementen gebouwd voor mensen die zich met deze gemeenschap willen verbinden, vanuit bijvoorbeeld eenzaamheidsproblematiek, of reïntegratietrajecten of anderzins. Verder wordt er een woonhuis voor een medewerkersgezin gebouwd en woonruimte voor de toekomstige boer.

Deze zorgboerderij is een samenwerkingproject van Scorlewald met Staatsbosbeheer en de woningbouwvereniging Wooncompagnie. Er ligt op deze plek een onderhouds- en beheer opgave voor een gebied van ruim 80 hectare.

Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24a in Wieringerwerf. Klik hier voor de folder.

Woonhuis voor jongvolwassenen: (geplande) start winter 2010

Op vraag en in samenwerking met een drietal ouders van wie hun kind op dit moment nog op de Appelboom zit, is er op Scorlewald het initiatief ontstaan een woonhuis voor 12 jongvolwassenen met een 24-uurs VG indicatie te gaan ontwikkelen. Er is een architect aangetrokken die de opdracht heeft gekregen een woonhuis in de dorpsgemeenschap Scorlewald in Schoorl zo aan te passen, dat de wensen van de toekomstige bewoners er in gerealiseerd kunnen worden.

Woonhuis voor jongvolwassenen, Valkenlaan 14 in Schoorl.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter