woensdag 16 december 2009

Vergelijking verzekeringspolissen 2010


Zowel de NVAA, de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen, als Antroposana, de landelijke patiëntenvereniging antroposofische gezondheidszorg, heeft een premie- en vergoedingenoverzicht van de meeste maatschappijen op haar website gezet. Zo schrijft de NVAA:

‘Evenals in voorgaande jaren hebben we weer een overzicht gemaakt van de meeste verzekeringsmaatschappijen en wat ze vergoeden aan antroposofische therapieën. Vóór dat u besluit over te stappen, raden wij u aan om eerst de polisvoorwaarden te bekijken op andere vergoedingen die voor u van belang kunnen zijn, zoals tandarts of brillen.

U moet de oude polis pas opzeggen, als u voor de nieuwe geaccepteerd bent, maar in elk geval voor 1 januari. Klik hier voor het overzicht.’

Antroposana Actueel gaf op maandag 30 november 2009 een ‘vergelijking polissen 2010’:

‘Wilt u de vergoedingen van antroposofische en homeopathische geneeskunde en geneesmiddelen bij de diverse zorgverzekeraars enigszins vergelijken? Klik hier: vergelijking_polissen_2010.pdf (PDF in nieuw venster)’

Eerder schreef Antroposana op dezelfde plek over ‘Veranderingen in de zorg 2010’:

‘Ieder jaar verandert er een aantal concrete zaken voor zorggebruikers. Zo ook in 2010. Sommige veranderingen zijn voor alle zorggebruikers, andere alleen voor specifieke doelgroepen. Hieronder enkele veranderingen:

– Het eigen risico gaat omhoog naar € 165,-. De compensatie van het eigen risico voor bepaalde groepen chronisch zieken gaat ook omhoog, naar € 54,-.
– Het basispakket verandert enigszins. Zo gaat bijvoorbeeld de maximale vergoeding van pruiken omhoog van € 294,- naar € 374,-. En wordt de behandeling vergoed van ernstige dyslexie bij kinderen die op 1 januari 2010 7, 8 of 9 jaar zijn.
– Chronisch zieken en gehandicapten maken vaak extra kosten. Ook in 2010 kunnen zij hiervoor een vergoeding krijgen. Dit regelt de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).
– De zorg voor terminale patiënten wordt verruimd.

Meer informatie over de veranderingen in de zorg vindt u op www.veranderingenindezorg.nl.’

Geen opmerkingen:

 
Site Meter