woensdag 27 januari 2010

De Edithie nr. 1 van januari 2010 verschenen


‘De Edithie’ is een nieuw digitaal tijdschrift van het Edith Maryon College. Deze is te vinden via de website van het Edith Maryon College. Daar geeft men zelf antwoord op de vraag:

‘Waarom een Edithie?

Kennis en deskundigheid op het gebied van opleiden en bij- en nascholing in de gezondheidszorg en hulpverlening is niet alleen te vinden bij het Edith Maryon College (EMC). Ook de instellingen in deze sector en de beroepsverenigingen hebben deze expertise vanuit hún specifieke richting!

Het lijkt ons een mooi idee om deze expertise te bundelen, zodat we met elkaar een netwerkkenniscentrum gaan vormen. Wij willen een platform creëren waarop beroepsopleidingen en nascholing in de zorg en hulpverlening gepresenteerd worden die de kwaliteit van ontmoeting en ontwikkeling van ieder mens centraal stellen. Waarin opleiden wordt gedefinieerd vanuit het ontwikkelingsperspectief van de ander.

Daarom willen we alle lezers van de Edithie uitnodigen hun scholingsaanbod – voor zover zij daar anderen in mee willen laten participeren – of hun vragen, ideeën en artikelen met betrekking tot scholingsactiviteiten in de edities van de Edithie te plaatsen. Wij beginnen daar nu als eerste mee.

U vindt in dit 1e nummer een aantal artikeltjes en een opsomming van de activiteiten die wij dit jaar ondernemen. Aan het einde vindt u de vooraankondigingen. We hopen dat de volgende Edithies ook door u gevuld gaan worden. Inzendingen kunt u sturen naar e.vanderpoel@maryoncollege.nl

Redactie Edithie:
Esther van der Poel
Manfred Flessner
Bernard Heldt’

In dit eerste nummer onder andere:

Het Edith Maryon College biedt in 2010 de volgende opleidingen en cursussen:
MMZ- en MGZ-opleiding
Applicatieopleiding antroposofische zorg
Oriëntatiecursus
Cursus Gezonde zintuigontwikkeling
Seminar Communiceren vanuit Verbondenheid
Seminar Ken en ontwikkel je werkstijl
Opleiding Helpende Welzijn
Spelagogiek

Vooraankondigingen:
Post HBO opleiding Psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg
Duale opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener
Seminar Antroposofische Zorgmethodiek

Geen opmerkingen:

 
Site Meter