woensdag 27 januari 2010

Fusie Amerpoort en Christophorus voltooid


Op 1 januari 2010 is Camphill gemeenschap Christophorus gefuseerd met Amerpoort. De dienstverlening van Christophorus wordt, met behoud van de Camphill identiteit, onderdeel van de divisie Kind en Jeugd van Amerpoort.

Amerpoort-bestuurder Ton Caspers nam een kunstwerk in ontvangst van Elton, een cliënt van Christophorus. Elton bood zijn kunstwerk aan tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de officiële fusie inluidde.

Het kleurrijke palet aan diensten van Amerpoort heeft zo een waardevolle uitbreiding gekregen. Amerpoort is een reguliere zorgorganisatie die met ruim 2000 medewerkers op deskundige en betrokken wijze ondersteuning biedt aan ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke beperking.

‘De cliënt, met zijn specifieke vragen, staat bij ons centraal. We willen zijn perspectief vergroten op zelfontplooiing en deelname aan de samenleving. Mensen met een verstandelijke beperking hebben recht op een volwaardige plaats in de maatschappij. Dat is het uitgangspunt van onze ondersteuning’, aldus een woordvoerder van Amerpoort.

Op de website van Christophorus staat hierover te lezen:

‘Fusie Christophorus en Amerpoort – De belofte
“We gaan trouwen” zei de bestuurder van Christophorus eind 2007. We gaan op zoek naar een partner, want samen staan we sterk. En de bestuurder ging op vrijersvoeten, plaatste contactadvertenties en lonkte.
Verschillende kandidaten kwamen even kijken, sommigen gingen al snel weer weg, sommigen gingen een keertje samen uit en lieten het daarbij. Uiteindelijk bleven er twee mogelijke kandidaten over. Eén daarvan leek op ons, de ander had heel andere eigenschappen. Het leek voor de hand te liggen dat we zouden kiezen voor de partner die een beetje op ons leek, maar we waren verliefd op de ander.
Iemand zei: “met mijn verstand en met mijn hart ben ik geneigd in wijsheid voor de partner te kiezen die op ons lijkt, maar mijn ‘wil’ adviseert me anders.”
In december 2008 werd de verloving bekend gemaakt. De bestuurders van Christophorus en Amerpoort tekenden de Intentieovereenkomst. En zoals alle verliefde stellen besloten we meteen heel veel samen te gaan doen. En zo leerden we elkaar een stuk beter kennen, de goede en de minder goede eigenschappen. En de liefde hield stand.
Er is een trouwdatum gekozen, 1 januari 2010 is er het huwelijk voor de burgerlijke stand, en 4 januari 2010 wordt het huwelijk beklonken tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Amerpoort in de grote zaal van Christophorus. Alle voorbereidingen zijn in volle gang.
Daarbij hoort ook de formele stap van het in ondertrouw gaan. 26 oktober 2009 tekenden de bestuurders van Christophorus en Amerpoort het definitieve besluit om te fuseren.
Lees alles over de fusie in onze speciale krant (PDF)’

Geen opmerkingen:

 
Site Meter