dinsdag 16 juni 2009

GGZ

Nog geen akkoord over cao GGZ bereikt

Er is nog geen akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de GGZ. Inmiddels hebben er vijf overlegronden plaatsgevonden tussen de vakbonden en de werkgeversorganisatie GGZ Nederland. Het levensfasebeleid vormt het grootste obstakel.
ABVAKABO, FBZ en NU’91 willen de huidige 55+ regeling vervangen. Het nieuwe levensfasebeleid is bedoeld om de sector aantrekkelijker te maken voor werknemers in alle levensfasen. De bonden willen een tijd-voor-tijd verlofmodel om duurzame inzetbaarheid van alle werknemers te garanderen. GGZ Nederland ziet hier niets in. Kosten spelen een grote rol in deze overweging. Het overleg wordt op 15 juni hervat.

Resultaten van verslavingszorg zouden goed te meten zijn


Routine outcome monitoring is (ROM) is hot, maar hoeveel nut heeft het? Promotieonderzoek van Suzan Oudejans toont aan ROM in de verslavingszorg een “zinnig” instrument is voor effectmeting.
Nu overheid en zorgverzekeraars de druk op zorginstellingen opvoeren om de kwaliteit van de geleverde prestaties ook echt aan te tonen, wordt het steeds belangrijker te weten hoe nuttig een instrument als Routine outcome monitoring (ROM) is. Dit meetinstrument mag zich verheugen in een snel groeiende belangstelling bij zorginstellingen. Suzan Oudejans promoveerde vorige week aan de Universiteit van Amsterdam op dit onderwerp.

Bij nadere bestudering van het onderzoek kan blijken dat de respons waar je wat aan hebt, minder dan 50% is zodat de conclusies fragwürdig zouden zijn.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter