woensdag 16 december 2009

Antroposofische en complementaire zorg


Zorg om de Lievegoed Zorggroep (LZG)


De Lievegoed Zorggroep (psychiatrie, verslavingszorg, gehandicaptenzorg) verkeert in zwaar weer. Er was al sprake van oplopende tekorten, die gestopt moeten worden via meerdere herstelplannen. De bestuurder werd medio 2009 ziek. Sedert september is als interim-bestuurder de heer Mark A. Reitsma werkzaam, die het herstel vaart heeft kunnen geven, ondanks nieuwe tegenvallers. Het ziet ernaar uit dat de LZG met de ingezette maatregelen en werkwijzen scoort.

Alternatief genezen volgens het protocol. Een doorbraak?

In de psychiatrie bestaan complementaire en alternatieve geneeswijzen (CAG) die bewezen effectiever zijn dan sommige reguliere behandelmethoden. In Medisch Contact, het huisbulletin van de medische sector, staat een over een protocol dat CAG en reguliere behandelingen langs één meetlat legt. Met dit nieuwe protocol hoopt psychiater Rogier Hoenders van het Groningse Centrum voor Integrale Psychiatrie de weerstand weg te masseren.

De Stichting Iocob claimt het BTW-succes

‘Door uw steun en via onze gezamenlijke inspanningen is de eerste missie van de GAVOORCAM actie van IOCOB geslaagd! De BTW wordt niet geheven op behandelingen door artsen en HBO opgeleide therapeuten die complementaire behandelwijzen inzetten. Dus toch gerechtigheid!’ staat op de website van de Stichting Iocob. Het besluit ten goede is echter genomen ter wille van de gewenste pluriformiteit en therapievrijheid in de gezondheidszorg. Dus om bredere politieke items.

Geen opmerkingen:

 
Site Meter